Здравеопазване

Инвалидна количка дариха за Дневния център при Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец

Мултифункционална рингова детска инвалидна количка получи  Дневният център към Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец. Тя има 12-месечна гаранция, а стойността на дарението е за 899 лв. Тя ще може да се използва и от по-големи деца (максимално тегло до 75 кг.), каквито домът в Дебелец може да приема за медицинска и социална рехабилитация със зелен талон/направление от личния лекар на детето или ЛКК.
Тази иновативна инвалидна количка е с индивидуално регулируеми във височина и ъгъл на наклон седалка и облегалка, а подлакътниците и са покрити с мемори пяна, която допринася за допълнителен комфорт и удобство на детето. Богатото разнообразие от допълнителни регулируеми настройки дават възможност количката да се настрои спрямо индивидуалните нужди на ползвателя. С изключително здравата си и олекотена конструкция тя е подходяща за използване както навън така и вътре в центъра.
Разполага и с т.нар. тилт функция – дава цялостен наклон (от седнало до легнало положение) и позволява удобство в ползването за движение и за почивка. Това е особено важно за децата, които поради спецификата на състоянието си прекарват сравнително дълго време в количката.
Количката е дарение от благодетел, изрично настоял за пълна анонимност, но пък пожелал повече хора да разберат за дейността на Дневния център за деца със специални потребности към Дома за медико-социални грижи за деца в Дебелец и да му гласуват доверие. Към момента центърът поема грижата за 50 деца, които са в група за почасова и за целодневна грижа.
Непосредствено след иновативната количка друг дарител, отново пожелал анонимност, предостави висококачествена медицинска козметика за децата в ДМСГД на обща стойност 185 лв.
Ръководството, служителите и децата в ДЦ и ДМСГД в Дебелец благодарят на всички настоящи, минали и бъдещи дарители.