Община

Икономическото развитие на Велико Търново впечатли посланика на Словакия

Посланикът на Словакия – Н. Пр. Мануел Корчек, гостува във Велико Търново. Заместник-кметът по финанси Снежана Данева-Иванова го запозна с профила и развитието на града и общината, с ръста на инвестиции, забелязан и потвърден и от Световната банка. Дипломатът сподели, че е в старопрестолния град именно, за да се запознае на място с икономическото развитие. Той получи специален бизнес каталог, описващ профилите и дейностите на фирмите в града.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за бъдещи бизнес контакти и инвестиции. Снежана Данева-Иванова подчерта, че високата образованост на населението, предвид отличната образователна мрежа и структура, е сред преимуществата на Велико Търново. Н. Пр. Мануел Корчек посочи, че България и Словакия се радват на икономически растеж и това е предпоставка за развитие на взаимни предприемачески отнощения.

Други теми на срещата бяха свързани с богатото културно-историческо наследство на Велико Търново и пъстрия културен календар. Посланикът бе придружаван от консула на Словакия в България Ивана Марксфелдова.