Интервю Култура

Изкуството настъпва с ателието на Мирослава Запрянова

Младата художничка Мирослава Запрянова отскоро има собствено ателие – „Avanzarte” (Аванзарте), което се намира на ул. „Стефан Стамболов” №50, ет. 2.

„Името идва от испански – avanzar (идва, настъпва) и arte (изкуство). Исках името на ателието да е интересно и да посочва неговите цели, да накара всички останали да повярват в изкуството.”, обясни Мирослава Запрянова.

Любовта и́ към рисуването се заражда още в детството и́. Сега Мирослава е възпитаник на Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, има бакалавърска и магистърска степен, както и специализации в чужбина. По време на шестмесечния и́ престой в Испания си е сътрудничила с галерията за съвременно изкуство Aural и се е запознала с много известни творци.

„Изкуството е част от мен, това е нещото, което искам да правя. Сега вече имам и ателие и искам да работя с деца и хора, които искат да рисуват. Да им предам моя опит. Целта на художественото ми ателие е да открива, развива и подобрява вдъхновението на всеки, който желае да се развива в сферата на изкуството”, разказа Мирослава.

В момента се провежда и конкурсът и́ за детска рисунка „Моята мечта за Коледа”.

Повече за ателието „Avanzarte”, съвременното изкуство и отношението на българина към него чуйте от Мирослава Запрянова:

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone