Денят Любопитно

Изкуството да създаваш красота- Надежда Георгиева

Уникални ръчно изработени сувенири, бижута, картички, аранжировки и декоративни предмети за бита са само част от красотите, които Надежда Георгиева сътворява с голяма любов и желание.“Всичко започна като хоби с безкрайни експерименти за усвояване на различни декупажни техники и със времето придобих увереност , че нещата, които изработвам са с необходимото качество и здравина. Най-вече , че се харесват от моите близки и приятели“- разказва Надежда .Преди 10 години, когато великотърновката поставя началото на своята творческа  дейност е нямало много хора, които да се занимават с такъв вид приложно изкуство. Така с течение на времето Надя се превръща в ментор за много бъдещи творци, мотивирани  да научат декупажната техника и да доразвият наученото.

Клиентите и също проявяват креативност в търсенията си. Те знаят, че могат да осъществят визията си  за точният подарък, който търсят и ако не го намерят готов, той може да бъде изработен. По-голямата част от работата на Надежда е по индивидуални проекти, предизвикайки я да усети човека насреща какво би харесал и оценил. За една от най-запомнящите се поръчки креативната дама споделя , че е трябвало да създаде естествен камък с формата на сърце, който  да се монтира в голяма рамка  с определена декорация и да бъде подарен като изненада за годишнина от сватба. „Да превърнеш част от природата в едно послание за любов е едно истинско вълшебство“- казва Надя.

На въпроса дали се наблюдава тенденция  мъжете да се обръщат за съвет към нея , за да направят подарък за своя любим човек по оригинален начин, Надежда споделя, че господата разбраха, че не  е  толкова страшно да се консултираш и да поискаш съвет .

Ето и една  цветна идея,  която талантливата великотърновка предлага на дамите , за да внесат малко настроение и цвят в дома: „Ако имате останали стари лакове за нокти , те могат да бъдат употребени по един малко по-необичаен начин. В малки бурканчета с винт  се наливат няколко цвята от лака за нокти, след което разклащате бурканчето докато се получи една цветна дъга. Обръща се обратно да изсъхне и след известно време съдът може да бъде използван като ваза за цветя . Така ще и предадете едни уникални и невероятни шарки, които са различни всеки път, когато направите това“- завършва Надежда.

Пламена Димова