Социални дейности

Известен детски композитор дари на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания в Дебелец дискове с песни

В навечерието на най-светлите празници през годината, Центърът за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания – гр. Дебелец получи в дар от композитора Красимир Милетков две CD-та с авторска музика: песни за деца „Бърколино“ и „Жаба Жабурана“.

Красимир Милетков е един от най-популярните и обичани съвременни български композитори за деца. Завършил е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Работи като преподавател по музика. Автор е на песни и инструментални пиеси за деца, популярна музика, джазови пиеси, музика към театрални постановки. Има издадени сборници с негови песни и сборник с клавирни пиеси за деца “Музикална кутийка”. Творбите му са излъчвани по Българското национално радио и телевизия, записвани са на аудио касети, много от песните му са предпочитан репертоар за детските музикални формации и са включени в учебници по музика от предучилищен етап до гимназиален.

Красимир Милетков е един от учредителите на конкурса за детска песен “Сладкопойна чучулига”. Носител е на награди от Националния конкурс за детска песен “Сладкопойна чучулига” – Бургас и Първи конкурс по композиция “Проф. Иван Спасов” – Пловдив за клавирната сюита “Приказен свят”.

Композиторът сам изпрати и надписа „с обич“ дисковете за децата потребители на комплексни услуги в Центърът за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания – гр. Дебелец.