Култура

Ива Георгиева представя дебютната си книга

15-годишната Ива Георгиева   ще представи дебютната си книга “Нарисувай есента в очите ми” на 7 ноември. Срещата с читателите ще е от 17,00 часа в РНБ „П.Р.Славейков.

„Нарисувай есента в очите ми“ разказва историята на младата Мартина Стоянова, успяла да пробие в света на журналистиката, благодарение на хитростта, упоритостта и красотата си. Но една нощ, напоена с мирис на успех, червено вино и вечерен дъжд, в живота ѝ се завръща Христо Бонев – младият художник и нейна първа любов. Осем години след последната им среща той е променен и по-уверен, но още носи парченцата от разбитата му тийнейджърска душа. Стартите познати бързо разбират, че чувствата не се губят в пространството, а една искра в очите е достатъчна, за да разпали тлеещите емоции отново.

Ива Георгиева е възпитаничка на  Хуманитарна гимназия във Велико Търново. Първата ѝ книга се появи на бял свят, след като спечели конкурс за любовен роман през месец май тази година. Ива успя да  се пребори с оспорваната конкуренцията и зае челното място с 1620 гласа- само с 8 повече от тези на творбата на втора позиция. Наградата от надпреварата бе отпечатване на спечелилата творба от издателство “Буквите”.