Култура

Иван Юруков гостува в Търново с моноспектакъла “Пилето, което казва Ку“

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще представи първият си моноспектакъл “Пилето, което казва Ку” във Велико Търново на 10 ноември от 19,00 ч в залата на НЧ „Надежда-1869“.

Сценарият на постановката е на Александър Урумов по сборниците му с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Прекрасната музика е на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор.

Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на скретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в различни симпатични и чудати персонажи. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”.

“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” – споделя вълнението си Иван  Юруков. “Когато си сам на сцената, твой единствен и много специален партньор е публиката,  притаена в тъмното, очакваща и изискваща”.

Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в “Майстори” – за ролята на майстор Найден. Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър – „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж” и в „Червено” в Театър 199.

Билети за спектакъла на цена 8, 10, 12 и 14 лева се предлагат в Туристически информационен център  на ул.”Христо Ботев” №5 във Велико Търново, телефони: 062 622 148 или 08