Спорт

Иван Сираков се класира за финала на Европейското по ориентиране

Това съобщи в социалните мрежи 30-годишният състезател, роден в Горна Оряховица.

#EOC2018 Кефя се, че потника ще ми трябва и за финала следобед, затова го “освежавам”, пък дано изсъхне 🙂)
Направих стабилна квалификация и се класирах безаварийно за финала на Спринта от Европейското първенство“, публикува шампионът по ориентиране в официалната си фен страница в социалните мрежи.

Преди време той бе привлечен като едно от новите попълнения в старопрестолния клуб по ориентиране „Браун тийм“. Биографията му е тясно свързана с Търново, където е завършил бакалавър Финанси и Педагогика на обучението по физ. възпитание. Отново във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” следва магистратура Масови комуникации и журналистика от 2012г. до 2014г., а в периода 2015г. -2018г- е редовен докторант към катедра ТМФВ.

„В края на тази седмица българският национален отбор по ориентиране се „хвърля“ на Европейското първенство по ориентиране в Швейцария. Аз съм включен в съставът и се радвам, че този път отборът ни е доста голям. България ще бъде представена от цели  13 състезатели, които ще се състезават с най-добрите в света (защото те са от Европа, а единичните изключения също вероятно ще участват, тъй като стартовете са част и от Световната купа). Разбира се, всеки със своите лични цели, амбиции и възможности“, коментира Сираков.

 

Снимки: FB