Политика

Иванина Янкова: Посрещаме годишнината на КНСБ с много ентусиазъм и хъс

Конфедерацията на независимите синдикати в България  навършва днес 31 години от своето учредяване. „Посрещаме празника с много ентусиазъм и хъс, за да сме сред нашите членове и да продължим да работим за тях“, заяви пред Общинското радио регионалният координатор на КНСБ  Иванина Янкова.

„КНСБ е създадена във времена, изпълнени с трудности, но и с надежди. Конфедерацията е калена да преодолява препятствията и да вдъхва кураж, да носи промяна, да задава посоките и да ги отстоява непреклонно и устремено в името на справедливите решения, стабилността, сигурността, щастливия и достоен живот на работещите хора, в името на обществото“, каза Янкова.

По нейни думи 2020-а е била от тези години, които слагат отпечатък върху бъдещето за дълго.  „Всички изстрадахме  труден урок. Каквито и планове и стремежи да имаме – посоката им  внезапно може да се промени и само с отговорност, солидарност и с общи усилия можем да продължим напред.

КНСБ не отстъпи и за момент от стремежа си да защитава, да се бори за сигурни и безопасни условия на работното място, да гарантира доходите, да се бори за социална закрила, за тези, които загубиха или рискуваха да загубят   работата си, за по-високи пенсии, за подкрепящи заетостта мерки, за мъдро и далновидно разпределение на всички средства, които ще бъдат насочени към страната ни по европейски програми за възстановяване от кризата“, отбеляза синдикалният координатор.

„Предстои още много работа. Вероятно още здравни, социални и икономически предизвикателства  и сега е моментът да сме силни и единни. Постигнахме много през последните 31 години.  Предстои ни да направим още повече“, подчерта Иванина Янкова.