Спорт

Злато и сребро за две гимнастички на „Етър” от турнира „Царица Маргарита”

Две гимнастички на великотърновския клуб по художествена гимнастика „Етър“ спечелиха медали от тазгодишното издание на традиционния турнир „Царица Маргарита“, който се проведе във Варна.

Надпреварата беше част от календара на Международната федерация по художествена гимнастика е в нея участваха рекорден брой гимнастички- 400 от 21 държави.

27- ото издание на състезанието бе уважено от царица Маргарита и цар Симеон Сакскобургготски. Те наградиха и гимнастичките представящи България, като донесоха 13 медала за страната. Една от тези гимнастички бяха състезаващата се за „Етър“ Стилияна Николова с един златен медал на бухалки и страхотна оценка от 18.450 точки. Тя изпревари Маргарита Колосов от Германия – 16,850 т., и Виктория Сидорова от Турция – 15,500 т.

Великотърновката Мария Ангелова зае второ място на обръч, след шампионката в многобоя Ана Келман. За девойките турнирът бе последната контрола преди Световното първенство, което ще се проведе в края на юли. На него Стилияна Николова ще представи България на бухалки.