Любопитно

Здравият и комфортен сън е възможен само с подходящата пижама

„Понякога една жена избира нощницата си много по-внимателно от любовника си“ Коко Шанел

Всеки от нас прекарва повече от една четвърт от живота си в сън. Здравият и комфортен сън е гаранция за добро настроение за следващия ден, както и ценен източник на енергия. Ето защо към избора на пижама трябва да се подхожда сериозно и отговорно. Но как да изберем пижама за спане, така че да не сбъркаме?

 

Повечето пъти се избират дамски пижами въз основа на модните тенденции или външния вид. Този подход е безразсъден и рядко носи нещо друго освен разочарование – при избора на пижама комфортът и удобството трябва да бъдат поставени на първо място. Сега ще разгледаме подробно всички тънкости при избора на облекло за сън и ще разберем има ли перфектна пижама.

На първо място, трябва да обърнете внимание на тъканта. Препоръчваме да дадете предпочитание на естествените материали, тъй като те гарантирано няма да предизвикат дразнене. Такива пижами позволяват на кожата да „диша“ и са приятни на допир. Сред любимите тъкани за спално облекло спадат такива като памук, лен, сатен или коприна. Единственият минус е, че такива пижами са краткотрайни и се износват по-бързо от синтетичните си събратя. Сега на мода дойдоха така наречените „плюшени“ пижами, но бързаме да ви предупредим – те са добри като домашни костюми и абсолютно не са подходящи за спане. Има опасност тялото да се поти в тях, а мъхестата материя често провокира зачервяване и дразнене по кожата. Начело на избора са и копринените и сатенените пижами – красиви са и привличат вниманието на противоположния пол, но тези пижами не са много удобни за спане, тъй като се хлъзгат.

Пижамата трябва да е свободна, просторна и да не пречи на движенията ви. Моделът трябва да бъде внимателно изпробван и да се изключи всяка опция, която предизвиква съмнения или дискомфорт. Най-добре е да изберете леки, течащи пижами, които са с размер или дори няколко размера по-големи от обичайните ви.

 

Две в едно

Много често пижамата може да служи не само като облекло за сън, но и като домашен костюм. В този случай е необходимо да изберете не само удобни продукти, но и доста универсални – за да не е срамно да се появите в тях на внезапни гости. Или да имате под ръка роба, която метнете на раменете си в случай на внезапно посещение от приятели. Струва си да разгледате по-отблизо пижами в мини формат – те са се доказали добре, защото в такива пижами е удобно да се разхождате из къщата през лятото, а също така е страхотно да спите в тях през зимата. Между другото, нашият съвет е да запазите секси дрехите си за любимия си мъж, а пижамата да изберете въз основа на основната й функция – да ви позволи да спите удобно.

 

Качество

Важен момент е качеството на пижамата. Когато купувате спално облекло, обърнете внимание на цялостната кройка, шевове, както и на тъканта – пижамата не трябва да има видими недостатъци, криви шевове или неравномерно зашити етикети, защото тези на пръв поглед незначителни детайли няма да ви позволят да си гарантирате добър нощен сън. Също така при пижамите няма място за големи копчета и други елементи, които могат да дразнят кожата. Ако изберете пижами с дантела, уверете се, че са достатъчно широки. Не пренебрегвайте и еластичните ленти – те не трябва да притискат и да оставят следи по кожата, защото в такава пижама кръвообращението ви неизбежно ще бъде нарушено.

Колко пижами да имаме в гардероба?

Не ви насърчаваме да организирате истинско пижамено царство, но все пак си струва да закупите няколко пижами от различни стилове. Например, една закачлива пижама и една удобна пижама за топлите сезони и за студените.

Когато избирате пижами, трябва да се съсредоточите върху тяхното качество и вашите лични предпочитания.

Не забравяйте, че изборът на пижами не е бърз процес, но е много необходим! А на сайта на БулБел винаги ще намерите точно това, което търсите!

 

Платена публикация