Любопитно

Звукотерапия помага за лекуване на тялото

Пролетна медитация с кристални пеещи купи и гонгове ще се проведе на 21 март от 18.30 часа във Велико Търново. По време на нея се работи с всяка една от чакрите. Те се пречистват и зареждат чрез звуковите вибрации на кристалните купи, тонирани по седемте основни енергийни центъра в полезната вибрация от 432 Hz.

”Чистият тон на кристалните купи произвежда вибрационно поле на звука, което резонира с вибрационното поле на всеки организъм. Терапията е поредица от чисти кристални тонове, които преминават през дълбоките пластове на тялото, изчистват енергоинформационното поле на слушателя и повишават неговата вибрация. Чистият кварц съдържа пълния спектър на светлината, която „напоява“ всички енергийни центрове. Светлината се пренася под формата на звукови вибрации, които насищат тялото и то се лекува”, разказа Елка Гигилева – представител на организаторите. Тя обясни още, че музиката на Кварцов кристал въздейства върху баланса на електромагнитните енергии на човека. Това води и до положителни промени в съзнанието.

„Гонг сесията въздейства чрез вибрацията на звука върху тялото ни, като го изчиства енергийно и лекува. Звукът не само се чува с ушите, но и се усеща във всяка клетка на тялото ни”, твърди още Гигилева.