Култура

Звезди на родната естрада стартират национално турне „Вечните песни на България“ от Велико Търново

От Велико Търново стартира мащабно турне на звезди на българската естрада. Концертите са под надслов „Вечните песни на България“, а участници са обичаните от родната публика изпълнители Йордан Караджов, Маргарита Хранова, Йордан Марков и Владислав Славов. Така едни от най-популярните певци на България се обединяват, за да създадат незабравим празник за публиката и почитателите на българската музика.

Повече от 20 популярни песни ще прозвучат като „Може би“, „Една българска роза“, „Искаш огън да ти дам“, „Да те жадувам“, „Липсваш ми“ и др. За 16 май от 19 часа е насрочен първият концерт, който ще е в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново. Концертите в това турне са изключително тържествени, защото с него Йордан Караджов и Маргарита Хранова честват своите 70-годишни юбилеи и богат житейски и творчески път, разкри Йордан Марков.

Въпреки, че са по-млади, изпълнителите Йордан Марков и Владислав Владов са не по-малко известни на любителите на стойностната българска музика. Йордан Марков, който има опит в организирането на турнета е категоричен, че предстоящият спектакъл ще бъде съпроводен с атрактивно аудио-музикално шоу с красив балет и светлинни ефекти.