Култура

За 15-и пореден път ще се проведе „Миндя рок фест“

15-ият поред Миндя рок фест ще се проведе на 25 и 26 август в едноименното великотърновско село. В двата дни ще участват 10 групи. В петък в 19.00 часа концертът в центъра на населеното място открива Г.М.О – „Гошо Минчев оркестра”, с участието на Развигор Попов, Васко Кръпката и др, ще последват Бобо, Тошо и Табаков, след тях ще са Delta Roosters, Blue Traffic и Sakis Dovolis Trio. В събота, 26 август в същия час на сцената ще излязат Тhe Drivers, Магистри, Herman`s Wolf Band, Силует и вечерта ще завърши с Васко Кръпката и Подуене блус бенд.

„В последните 3 години публиката ни се подмладява, което е много радостно. Не сме прекъсвали нито едно издание, дори и по време на ковид и обявените карантини. Направихме го без публика , в моя двор в къщата ми в с. Миндя и само стриймвахме, за да сме заедно всички”, обяви проф. Евгений Данов, един от организаторите на музикалния форум.

„Общината тази година намери средства да отремонтира част от улиците в Миндя, които бяха в отчайващо състояние, а нас ни посещават хиляди фенове. Не е предизборно, предфестивално е“,  допълни и Станимир Габровски, съорганизатор.

Кентърингът също отново е на ниво – студена бира и топла скара.

Петнадесетото издание на „Миндя рок фест” е част от Културния календар на Община Велико Търново и се реализира с нейната финансова подкрепа. Входът е свободен.