Любопитно

За свободата да се рееш като птица ще разкаже парапланеристът Петър Петров

„Веднъж щом си опитал летенето, вечно ще ходиш по земята с поглед обърнат към небето, защото си бил там и винаги ще копнееш да се върнеш там.“, казал е още преди столетия гениалният Леонардо да Винчи.

До магията на свободния полет търновската общественост има шанса да се докосне в споделеното работно пространство Freeдом 21, където за втори път гостува парапланеристът Петър Петров. Още когато е бил едва 16-годишен, Петров неудържимо мечтае да скочи с парашут и да изпита адреналина на фриволния летеж. Но когато през 2006 г. прави първия си полет с парапланер, решението е взето лесно: „Небето е моят втори дом“ – споделя той. Петър е невероятно щастлив, че успява да превърне мечтата си в хоби, за която ще разкаже в рамките на събитието. То ще се проведе на 28 февруари от 19:00 ч при вход свободен, но тъй като местата се ограничени – присъстващите е добре да се регистрират предварително.

Какви са основните принципи на полета, какво е устройството на парапланера и как се лети – всичко това ще научиш на събитието. Естествено, придружено с образователни елементи, лични истории и много емоции от преживяните полети. „Заповядай на събитието, ако искаш да чуеш повече за хобито на един запален по летенето търновец. Ела и научи повече за летенето, срещни се с готини и свободомислещи хора, а защо не да се запалиш толкова, че да искаш и ти да полетиш с парапланер?”, призовават организаторите.