Култура

За първи път на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ – „Безценното камъче”

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 15 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново,  ще гостува екипът на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. Това е първото представяне на търновска сцена, с което плевенските театрали подкрепят проекта за съботни спектакли за семейна публика на ВЕСЕЛ. „Безценното камъче“ по българската народна приказка е един от най-новите спектакли в детския репертоар на плевенската трупа. Режисьор на представлението е Ива Николова. Сценографията и куклите са дело на Юлия Лачева, а музиката – на популярния композитор Владимир Джамбазов. В спектакъла участват талантливите актьори на театъра Генадий Николов, Нина Илиева-Петкова, Дориана Василева и Георги Енчев.

Спектакълът е едно вълшебно приключение за малки и големи, които не са загубили детската си вяра в доброто. Дядо Павел и неговите верни приятели – котето и патето, ще превърнат своята стара колиба в дворец и… Е, да не издаваме всичко предварително. Най-добре елате и се насладете на тази народна приказка, разказана с много весели случки и поучителна развръзка…
И не забравяйте… Ако споделяш с другите, то това е, което в безценно камъче превръща ти сърцето…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.