Образование

За поредна година Тинузавър ще участва в Лятна акадеция по роботика в с. Мийковци

Няколко години поред великотърновският екип на проекта Тинузавър организира Лятна академия по електроника, роботика и програмиране в еленското село Мийковци. Тази година тя ще започне от 2 август до 8 август. Близо 30 деца и младежи от цялата страна на възраст от 10 до 16 години ще имат възможност да преминат през ниво 1 и 2 или 3 по методиката на „Тинузавър”, да работят по свой собствен проект, да спортуват и да се забавляват на чист въздух в безопасна среда, и да учат природните науки по забавен и интересен начин. Екипът на проекта осигурява пълна стипендия на три деца. Едното дете е Валтер Георгиев, на 12-години от Русе, който учи в Училището по изкуства и занаяти във великотърновското село Русаля. Другите стипендии са за деца от София.

Тинузавър е STEM базирана платформа за преподаване на програмиране, математика и физика по забавен и практически ориентиран начин. Разработва се от 2013 година и се ползва на практика от самото начало в училища и университети.

„Горди сме с постиженията на участниците от предходни години в Лятната академия по роботика, които реализират успехи в национални състезания и предприемачески академии. Смятаме, че всяко дете има потенциал и заслужава шанс да се докосне до съвременните технологии и да получи качествено образование. Именно затова си партнираме с десетки училища в разработването на проекти по Националната програма STEM на Министерството на образованието. Успешно си партнираме и с доброволческия клуб „Заедно успяваме“, поясни Невен Боянов, съосновател на Тинузавър.

Той обяви, че до седмица ще създаде и фондация към проекта. Чрез нея ще се набират средства и ще се подпомагат в Лятната академия по роботика повече деца.