Спорт

За две картинг състезания в Кюстендил и едно в Гърция се подготвя Дани Арсов

Три състезания очакват младата картинг надежда от Велико Търново – Данислав Арсов, сподели за Общинското радио неговият баща Стефан Арсов. След големия успех в Хасково в началото на месеца, когато Дани взе пълен актив от точки и се изкачи до второто място във временното класиране, той е готов да докаже на конкуренцията на какво е способен. „В момента преполовихме сезона, разликата между него и водача е само пет точки. С тази малка разлика, реално сезонът за нас започва отначало”, коментира Арсов. Той обясни, че за съжаление пистата в Кюстендил се явява като домашна за състезателите от София. Това обаче няма да откаже нахъсаното момче, което не спира с подкрепата на семейството си и на спонсори да се бори за своята мечта.

Финалът на сезона тази година ще се проведе в Гърция, а датата за състезанието там е 15 септември. Надпреварата в южната ни съседка е изключително важна, защото точките се умножават по 1,5.  „Може би няма да успеем да се включим в състезанието, разходите там са двойни и тройни. Но, дай Боже, да отидем там и да се борим за титлата”, каза Стефан Арсов. И допълни, че ако семейството не се справи с финансите, има обещана подкрепа от училищното настоятелство в учебното заведение, в което учи Дани – „Бачо Киро”.

Наскоро Данислав Арсов получи подкрепата на известна горнооряховска фирма за бързо хранене. Това даде възможност на Дани да се състезава с най-добрите картинг водачи на неговата възраст. И увеличи увереността и блясъка в погледа му, докато се състезава на пистата със своя нов болид.

Дани Арсов завърши успешно трети клас. Наесен ще бъде четвъртокласник в търновското училище „Бачо Киро”, където след семейството и близките му са неговите най-големи фенове.