Денят Община

„За да го кръстиш, трябва да се роди“ и във Велико Търново

Фотоизложбата „За да го кръстиш, трябва да се роди“ ще гостува във Велико Търново на 21 май, понеделник. Тя ще бъде официално открита от 11:00 ч. пред Факултета по изобразително изкуство. Експозицията е част от второто издание на кампанията на Движение за Национална кауза – ДНК в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“, която се провежда под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква. В рамките на две седмици жителите и гостите на Велико Търново ще могат да видят подбрани кадри от Националното кръщене, което ДНК организира през есента на 2017 година в катедрален храм „Рождество Богородично“ в града. Събитието, подкрепено от Община Велико Търново, е включено в поредицата фотоизложби на открито, с които ДНК гостува в цялата страна през май.

Двуседмичните фотоизложби са част от второто издание на кампанията на ДНК в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“ и ще се проведат през целия май на централните локации в 7 български града – Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и София. Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в съответния град. Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе; в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева.

През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в един ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета. Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.