Любопитно

За година и половина Freeдом21 се превърна в „храм” за фрийленсърите

Над 500 души публика на събитията си отчита през годината Freeдом 21. Отделно от тях са над 50 многобройните фрийленсъри, повечето от които българи, но не малко са били и гостите от чужбина. Пътешественици и ентусиасти от всички краища на Европа – от Обединеното кралство чак до Турция.

Удобен сайт, чрез който човек може да си запази място в споделеното работно пространство е дългоочаквана новост, която в края на 2018 е един практичен коледен подарък за търновските фрийленсъри и всички почитатели на уютния Freeдом, на улица „Стефан Стамболов” 21 в старата столица.

Всичко това, както и самото пространство е продукт на неуморните усилия на малък, но енергичен екип. Динамична е била за самите тях годината, признават от отбора на Freeдом 21. „Много неща ни се случиха, любопитни събития, вътрешни промени, но когато теглихме чертата наистина останахме изумени. Не го приемаш толкова сериозно, докато не го видиш в цифри накрая”, коментира Виктория Добринова от Freeдом 21.

За новия сайт тя сподели:

Броят на търновците, които са намерили начин сами да си бъдат шефове се увеличава, коментира Вики Добринова. „За нас винаги е било важно да сме носители на новото”, споделя още тя и припомня, че през годината споделеното работно пространство бе домакин на стартъпа CoWork24/7, Google Дигитален гараж (които са във Велико Търново за втори път), „Цар на историята”, курсове по фотография и редица други събития. Едно от последните и най-любопитните бе прожекцията на пилотния епизод на първия български анимационен филм „Златната ябълка“, която се проведе в Голямата зала на Общината, с нейното съдействие. Събирайки хората, целта на екипа е да подкрепя новите идеи, новите приятелства, новото общество.