Полиция

Засякоха дрогиран, пиян и двама неправоспособни водачи

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция-Велико Търново. В нощта срещу 16 септември на ул. «Магистрална» в областни град е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 40-годишен от Варна, известен на полицията. При проверка на водача за употреба на наркотици, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. При последвала проверка в автомобила е намерена свивка с безцветно, кристално вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин с тегло около 1 грам. Водачът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

Неправоспособен водач, употребил алкохол, установиха служители на РУ – Велико Търново. Около 05,00 ч. на 16 септември на ул. „Христо Ботев“ в старата столица е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 20-годишен от с. Недан. При теста на шофьора за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,34 промила. Водачът е известен на полицията, задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство. Неправоспособен водач с нерегистриран автомобил, установиха пътни полицаи.

На 15 септември при извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 17-годишен неправоспособен от с. Стамболово. Установено е, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго превозно средство. Започнато е бързо производство.