Полиция

Засилено полицейско присъствие по основните пътни направления в страната

До 31 август е в ход специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата. На териториите на отделните областни дирекции тя ще е с различен акцент.

На територията на СДВР и ОДМВР – Бургас, Благоевград, Сливен, Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Силистра, Добрич и Шумен ще бъде обърнато специално на водачите на дву- и триколесни моторни превозни средства. Проверките ще имат за цел недопускане на управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и за неправоспособни водачи.

Екипите на СДВР и ОДМВР – Стара Загора, Варна, Монтана, Плевен, Пазарджик и Бургас ще следят за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Особено внимание ще бъде обърнато на отнемането на предимството на пешеходците от водачи на превозни средства, както и недопускане на неправилно пресичане от пешеходци.

Полицейските екипи от областните дирекции, през чиито територии преминават автомагистрали и първокласни пътища, ще имат за задача да следят за спазване на скоростните режими. Там ще се следи и за неправомерно използване на лентата за принудително спиране на магистралите.