Полиция

Засилено полицейско присъствие е осигурено за първия учебен ден

То ще бъде около всички училища, детски градини, натоварени и опасни пътни участъци, кръстовища и пешеходни пътеки в област Велико Търново. Служители на ОДМВР са провели срещи с представители на Регионалния инспекторат по образованието, с кметове на общини, директори на училища, с цел набелязване на съвместни действия по организиране началото на новата учебна година и недопускане на нарушения на обществения ред.

Срещи се провеждат и с охранителните фирми, пазещи училищата и детските градини, като се обръща внимание да следят за лица със съмнително поведение в и около обектите.

От 1 септември до 31 октомври се провежда традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. „Седмица за превенция на детската пътна безопасност” са дните от 23 до 29 септември, като 28 септември е обявен за „Ден на превенцията”.

От Областна дирекция на МВР в старата столица са изготвили и клип за пътния травматизъм, пътната безопасност, работата на полицията с децата и за единствената у нас площадка за практически занимания за пожарна безопасност в с. Балван. Той ще бъде разпространяван във всички училища в областта.