Здравеопазване Община

Започва пролетният етап на „Движи се и победи”

   Стартира пролетният етап на кампанията „Движи се и победи”. Първият поход ще е до хижа „Божур” на 28 април – събота. Малки и възрастни участници в обратна посока могат да ползват транспорт. Нов маршрут предвиждат организаторите на 12 май. Той ще е до Конната база на Арбанаси. Там ще се даде възможност на по-малките туристи да се запознаят и с тайните на ездата. Третият поход е до Ксилифор на 2 юни. Тук ще се проведе и голям спортно-туристически празник с много игри, риболов, състезания и изненади. Част от тях ще е и надпреварата в две възрастови групи „Лъвски скок”.   

Голямата награда в пролетния етап на кампанията „Движи се и победи”  отново ще е велосипед. За него ще се състезават чрез жребий преминалите и трите маршрута. Предвидени са пет награди за участници от различните възрастови групи. Осигурени са и четири специални – за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и за непушач над 18 години. Наградата на председателя на Великотърновския общински съвет ще получи най-активно включилото се в кампанията училище. Участниците до 29 години ще се борят в жребия за отличието на регионалния представител на Министерството на младежта и спорта. Най-активният участник в „Движи се и победи” ще бъде награден от Младежкия дом. Тегленето на жребия ще е на 8 юни в Регионалната здравна инспекция.

Кампанията „Движи се и победи” няма аналог в страната. Тя се провежда от 2001 година. През този период в нея са се включили 17 648 души, от които 379 семейства. През миналата година участниците в „Движи се и победи са били 733-ма. Нейни организатори са Великотърновският общински съвет, Община Велико Търново, РЗИ, Младежкият дом и Туристическо дружество „Трапезица 1902”.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone