Денят

Зам.- областният управител Камен Алексиев уважи тържеството „Горски празник“

Заместник областният управител Камен Алексиев уважи тържеството „Горски празник“, което е част от инициативата „Лесовъд за един ден“. Тържеството се проведе в парк „Дружба“ в старата столица и с него завършва програмата за отбелязване на Седмицата на гората.
Организаторите от Държавно горско стопанство „Болярка“, Регионална дирекция по горите Велико Търново и Северно централно държавно предприятия – Габрово бяха подготвили интересна програма с участието на ученици.
Горските служители демонстрираха дейностите по опазване и грижа за природата, както и рутинна проверка на камион превозващ дърва за огрев. Децата имаха възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъди, да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.
„Целта на този празник е чрез интерактивни игри и нови знания да ангажираме подрастващите и да ги запознаем с процесите, които естествено протичат в гората“, обясниха организаторите. Тържеството продължи с музикални изпълнения на деца от старата столица и засаждане на дръвчета в парка.