Съд

Задържаха 53-годишен рецидивист за поредна кражба

По искане на Районна прокуратурата – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 53-годишен рецидивист за извършена поредна кражба.

Младен П е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 19.09.2017 г. във  Велико Търново, ул. „Освобождение“, от гараж към жилищна кооперация, направил опит да отнеме от владението на собственика чужди движими вещи – дрелка, ъглошлайф, различни кабели, без неговото съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като опитът останал недовършен поради независещи от дееца причини – престъпление по чл. 194, вр. чл. 18, от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от  събраните по делото  доказателства  може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Младен П. е осъждан  многократно за тежки умишлени престъпления на лишаване от свобода и е действал при условията на опасен рецидив. Води скитнически начин на живот, няма постоянна работа и доходи. Съществува реална опасност да извърши други престъпления и да се укрие, поради което съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново