Полиция

Задържаха трима дрогирани водачи и неправоспособен шофьор с нерегистриран автомобил

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на полицейското управление в Елена. В събота в Елена е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 18-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Други двама дрогирани водачи са засечени от служители на РУ – Велико Търново и Горна Оряховица. На 15 януари около 04,00 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 19-годишен от Бургас. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. Той е отказал кръвна проба.

Същия следобед при провеждане на специализирана полицейска операция в железничарския град е спрян лек автомобил «Фолксваген», управляван от 30-годишна местна жителка. При теста на водачката за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция за канабис. Тя също е отказала кръвна проба.

Неправоспособен водач, с нерегистриран автомобил, установиха служители на РУ – Горна Оряховица. На 15 януари в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в с. Козаревец е извършена проверка на лек автомобил «Рено», управляван от 47-годишен от Горна Оряховица. Оказало се, че водачът е неправоспособен, известен на полицията и осъждан, а автомобилът е с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство и същият не е регистриран по установения ред. Водачите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР и са започнати досъдебни производства.