Прокуратура

Задържаха трима апаши, опитали да откраднат кабели за 4 440 лв.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на трима мъже, във връзка с извършен опит за кражба на кабели на БТК.

Прокуратурата е привлякла  в качеството на обвиняеми А. К., Г. К. и Д. Д. за това, че 10.06.2018 г в с. Ресен, общ. Велико Търново, след предварителен сговор помежду си, в немаловажен случай, чрез използване на технически средства – метален секач, щанга „кози крак“, метална карабина /скоба/, прожектор, колани с халки от двете им страни, ножове и метална щанга, и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, направили опит да отнемат от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – 250 метра далекосъобщителен кабел тип на обща стойност 4440 лева, собственост на „БТК“ ЕАД гр. София, като деянието останало недовършено по независещи от тях причини – намесата на полицейски служител при РУ гр. В. Търново.

Обвиняемите А. К. и Г. К., са извършили кражбата в условията на повторност, а Д. Д. – в условията на опасен рецидив. Съдът е приел доводите на прокуратура, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от тримата извършители и е налице опасност да се укрият или да извършат престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Великотърновската районна прокуратура.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone