Прокуратура Съд

Задържаха мъж, опитал да измами майка на онкоболна жена

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 32-годишен мъж за опит за измама.

Прокуратурата е привлякла Румен С.  в  качество на обвиняем за това, че за периода от 24.10.2017г. до 02.11.2017 г. в гр. София и в гр. В. Търново, повторно, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у жена  от гр. Велико Търново заблуждение, че е доктор Рушен Мохамед – ливанец по народност, специалист по коремна хирургия, практикуващ във ФР Германия, и че е уредил прегледи и изследвания на болната й от онкологично заболяване дъщеря в клиника в Р. Турция, за които следва да заплати в брой 3000 евро и 500 долара, и с това  направил опит да й причини имотна вреда в общ размер на 6709,65 лева, представляваща левовата равностойност на исканите суми,  като опита останал недовършен поради независещи от дееца причини.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението  за което е обвинен. Той е привлечен като обвиняем за престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от една до осем години.  Същият има предишни осъждания и последното деяние  е извършено повторно. Съществува  реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. Поради което съдът му взе мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд –В. Търново.