Съд

Задържаха мъж за поредно шофиране след употреба на алкохол и без правоспособност

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 35-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол и без правоспособност.

По незабавно производство, водено от прокуратурата, Йордан К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 8 август 2017 г. в Килифарево е управлявал лек автомобил „Мазда 121”, с концентрация на алкохол в кръвта  1,80 на хиляда,  след като бил осъден с влязло в сила на 14 март 2017 г. определение за одобряване на споразумение на Районен съд град В. Търново за същото деяние.

Той е обвиняем и за това, че по същото време и място е управлявал лек автомобил без съответното свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила на 25 февруари 2017 г. наказателно постановление за управление на МПС без съответно свидетелство за управление.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият  е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Съществува и реална опасност той да извърши друго престъпление или  да се укрие. Йордан К. е осъждан за шофиране в пияно състояние, като последното лишаване от свобода е изтърпял на 4 август т.г. Четири дни по-късно отново извършва същото нарушение. Поради това съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

Определението на Районен съд – В. Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд.