Конфликти

Жителите на Драганово скочиха срещу поскъпването на водата

Жителите на горнооряховското село Драганово излязоха на протест заради подготвяното повишаване на цената на водата. От представените пред Комисията за енергийно и водно регулиране планове на местното ВиК дружество е предвидено увеличение на цената за абонатите във Великотърновска област с 45%.

Хората от село Драганово казват, че качеството на водата в селото от години е лошо, стават чести аварии, особено през лятото. Те недоумяват по каква причина се иска толкова драстично увеличение на цената. Кметът на Драганово Светослав Иванов заяви, че в селото живеят около 2800 души, има много семейства с деца, за които ще бъде много трудно, ако сметките за вода скочат с близо 50%.

Преди година жителите на селището протестираха заради лошото качество на питейната вода. Тогава те затвориха за движение главния път Русе-Велико Търново. „Сега сме готови отново на ефективни протестни действия, ако цената на водата бъде увеличена с 45% , а качеството на услугата остане лошо“, категорични са негодуващите.