Община

Джипита се запознаха във Велико Търново с италианска колагенова терапия

Терапията гунафореза представи пред общопрактикуващи лекари във Велико Търново д-р Веселин Прокопиев от Интелект фарма. Той обясни, че процедурата се извършва с физиотерапевтичния апарат гунафорезис, който използва резонансна магнитофореза. Тя дава възможност за голяма дълбочина на проникване в тъкани и стави, и висок процент на абсорбация на препарата колаген Guna MDs, който може да се прилага още инжекционно – локално подкожно, локално мускулно, вътреставно и околоставно. „Така се укрепва и усилва не само ставния хрущял, но и всички околоставни или окологръбначни структури – връзки, сухожилия, ставни структури. Действието върху другите колаген-съдържащи структури на опорно-двигателния апарат му позволяват за бъде използван при травматични и възпалителни увреждания на мускули, сухожилия, връзки, както и при болки в кръста от различен произход”, обясни д-р Прокопиев. Той подчерта, че от мускулно-ставната патология не са застраховани и младите. Травма може да се получи и при тренировка във фитнеса. Човек расте до 25 години, после започва обратния процес на износване на ставите, хрущялните тъкани, мускулните сухожилия. Започват и артрозните процеси и болки в кръста, коленете и раменете.

За подпомагане на възстановяването с доказан ефект е гунафорезата. У нас в спацентрове и специализирани клиники за рехабилитация вече се използват около 80 апарата гунафорезис. В област Велико Търново има само един. С него в частната си практика работи д-р Живка Алексиева в Горна Оряховица.  Италианската колагенова терапия успешно се прилага още в козметиката и в стоматологията най-вече при състояния на пародонтоза. Предстои среща във Велико Търново за представяне на гунафорезата и пред денталните лекари от региона.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone