Спорт

„Етър Рейсинг” за поредна година предлага висок адреналин на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2019”

30 автомобила ще застанат утре на старта на седмото издание на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2019”. Една трета от състезателите ще направят дебют в надпреварата.

Състезанието е ІV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

Днес участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който пожела на пилотите безаварийно каране и успешно представяне в надпреварата. Състезателите бяха приветствани и от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, която ги увери, че и тази година са осигурили много добри условия по трасето и пожела успех на всички. Официален гост бе и президентът на АФБ Камен Михайлов.

След откриването, състезателите, водени от пилотираща кола, бяха изведени до състезателното трасе в Лясковец, където ще се проведат тренировките в три манша.

Същинската надпревара е утре, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”.

Тази година шампионатът ще се проведе по нов правилник. В деня на старта, състезателите ще направят един тренировъчен манш, който ще започне от 10.00 ч. Това им дава възможност да пробягат и да опитат трасето в самия ден на надпреварата. Дължината на трасето е 3 350 м и е едно от най-атрактивните и най-техничните в България. То е напълно подготвено и обезопасено. Много стриктно ще се спазват мерките за безопасност. По цялата му дължина са определени зони за зрителите и зони, забранени за публика. Взети са всички мерки за сигурност.

Стартът на състезанието ще бъде даден в неделя в 11.00 ч. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.