Спорт

„Етър“ привлече френския нападател Крис Гади

„Виолетовите“ направиха трансферен удар, като привлякоха нападателя. Французинът подписа днес договор с „виолетовите” до 15 юни 2020 г.

Крис Гади е роден на 9 април 1992 г. и е юноша на „Олимпик” (Марсилия), като има три мача и с първия отбор. После играе в „Булон”, а от 2013 г. е в България, като последователно защитава цветовете на „Локомотив” (Пловдив), „Берое”, „Спартак” (Плевен) и „Септември”. Общо в България има изиграни 109 мача, в които е отбелязал 29 попадения. Има 16 мача и 2 гола за националните отбори на Франция U17 и U18.

Силните му игри и головете за „Септември” доведоха до интерес към него, като през януари т.г. бе трансфериран в египетския „Петроджет”.

„Етър” е голям клуб с чудесни фенове, за мен това е добра стъпка в развитието на кариерата ми”, коментира Крис Гади минути, след като подписа договор с „болярите”. Тепърва той ще бъде картотекиран в БФС и „Етър” няма да може да разчита на Гади за днешния мач, но нападателят ще бъде на линия още от следващия кръг.

„За мен този трансфер е добра стъпка в кариерата ми, защото „Етър” е голям клуб с чудесни фенове. През пролетта играх за египетския „Пертроджет”, но от „Етър” потърсиха моя мениджър. „Етър” отдавна проявява интерес към мен, още когато играех за „Спартак” (Плевен), но ето че сега нещата се случиха. Договорът ми е до 15 юни 2020 г. Моята амбиция е да изиграя с виолетовия екип много мачове и да вкарам много голове. Основният ми пост е нападател, но мога да играя и като крило. „Етър” е от големите клубове в България, знам за него, че е дал много големи футболисти. Сегашните играчи също са много добри и затова съм тук. Основната ни цел е да запазим мястото си в Първа лига, мястото на „Етър” е в елита. Надявам се да вкарам много голове през сезона“, посочи Гади.