Спорт

„Етър“ представи новия старши треньор Росен Кирилов

Ръководството на „Етър” представи официално новия старши треньор на клуба – Росен Кирилов. Доскоро водил тима на Витоша Бистрица, Кирилов подписа с Етър само преди дни. Председателят на управителния съвет проф. Георги Камарашев увери, че отбора ще продължи да утвърждава позициите си в елита и приветства новият наставник на виолетовите.

Росен Кирилов получи виолетов екип от проф. Георги Камарашев и виолетов шал с надпис „Боляри“, който му бе връчен от председателя на Фенклуб „Етър“ Венелин Русанов с пожелания за успех.

„Преди всичко благодаря на ръководството на „Етър“, че се спря на мен за наследник на поста на Краси Балъков и Станислав Генчев – хора, които сложиха добра основа на отбора. Представянето на „Етър“ наистина бе впечатляващо. Много се радвам, че ще бъде треньор на един от отборите с най-големи традиции в България. Летвата е вдигната високо и ще направя всичко възможно да следвам поетата линия, да запазим нивото и наесен отново да радваме феновете и да впечатляваме футболната общественост на България“, бяха първите думи на Росен Кирилов като наставник на „Етър“.

Договорът му с клуба е за срок от две години. Запазва се досегашният треньорски щаб – Илиян Киряков, Калоян Чакъров и Тодор Колев. „Те са опитни и сериозни хора, които познавам и съм сигурен, че са много добри професионалисти“, коментира Кирилов. Мисли се и за кондиционен треньор.

Етърци днес ще излязат за първата си тренировка под ръководството на Росен Кирилов. До края на седмицата подготовката ще продължи на стадион Ивайло, а след това виолетовите заминават на тренировъчен лагер в гр. Елена. Първата контрола на Етър е на 19 юни срещу тима на Спартак Плевен. Официалното представяне на отбора за новия сезон ще бъде в контролен мач срещу Литекс Ловеч на 5 юли, на стадион Ивайло.

Александър Нанков сподели повече подробности за селекцията. „На 90 % отборът се запазва, тъй като всички футболисти имат договори. Напускат ни Георги Сърмов и Велко Батрович. Другите са на линия, включително и Крум Стоянов. Процесът на селекция е отворен. На някои клубове от елита, които имат интерес към наши играчи, мога да кажа да се обръщат към клуба, а не да търсят самите ни футболисти. Ние имаме добър отбор, който ще надградим, за да си постигнем целите. Ще има и леки промени. До седмица-две ще има и нови попълнения. Тепърва ще става ясно дали ще има преотстъпени играчи от ЦСКА и други отбори, това ще стане ясно в следващия месец. Но „Етър“ е кауза и най-важното е всички да бъдат отдадени на клуба“, заяви Александър Нанков.