Община Спорт

„Етър“ посреща „Берое“ в мач от IX-кръг на Първа лига

В петък „Етър Велико Търново“ се изправя срещу „Берое“ в мач от IX-кръг на Първа лига. Двата тима ще играят от 17 и 30 на стадион „Ивайло“ в старата столица. „Берое“ е сред водещите в нашето първенство и е един сериозен противник“ – заяви на среща с медиите, днес, мениджъра на „виолетовите“ – Красимир Балъков. Той сподели още, че отбора е добре подготвен и всички играчи са в отлично съсояние. „За нас е важно да не загубим“ – каза още Главният мениджър.

 

„Надяваме се на подкрепата на великотърновци, защото и тази година Вие сте 12-ят ни играч на терена“, бяха думите на Краси Балъков към търновските запалянковци.„Ще се опитаме да дадем заряда и настроението преди празниците, затова призовавам всички великотърновци да дойдат и да ни подкрепят, за да постигнем един добър резултат“, заяви Красимир Балъков.

 

Билетите за предстоящия мач между „Етър“ и „Берое“ ще бъдат в предварителна продажба от четвъртък. Двубоят е в петък от 17:30 ч. на стадион „Ивайло“. Утре от 15:00 ч. отваря касата до северния вход, а цените на билетите са стандартни – по 8 лв. за възрастни и по 4 лв. за студенти, ученици и пенсионери.

 

В деня за предварителна продажба обаче за всеки, закупил билет, ще има бонус – новият безплатен вестник „Футбол“ на Ангел Ганцаров, съобщи административният директор на клуба Страцимир Тинчев.

 

„За 20-годишнината на в-к „Футбол“ авторът му Ангел Ганцаров обяви, че по време на предварителната продажба всеки, който си купи билет, ще получава безплатно и новия брой на вестника. В петък от 10 ч. започва продажбата на билети на същата каса, а от 15:30 ч. ще отворят всички каси от северната и южната част. Тогава се отварят и входовете на стадиона. Молим живеещите около стадиона да ни извинят за неудобството, но паркингът ще бъде освободен от сутринта в петък от автомобили“, каза Страцимир Тинчев.

 

Той призна, че се очакват доста зрители, тъй като посещаемостта на стадион „Ивайло“ от великотърновските фенове се увеличава, а „Берое“ по традиция има фенска маса, която пътува за гостуванията. „Надяваме се всичко да мине без инциденти, още повече, че агитките на „Етър“ и „Берое“ са приятелски и са в отлични отношения. Призовавам всеки един привърженик да доведе поне по още един приятел, да подкрепят отбора и да започнем празниците на Велико Търново с нашия мач“, добави административният директор на „виолетовите“.

 

„Миналият сезон „Етър“ в началото направи пет поредни мача без загуба на чужд терен в елита (победа и четири ремита), което не е правено никога, дори и в шампионския сезон. Сега пък надградихме с ново постижение – две поредни победи навън, които също не са постигани. Това показва, че нещата вървят в правилната посока и трябва да направим всичко възможно, за да използваме тази инерция и в предстоящите срещи“, коментира спортно-техническият директор Стефан Атанасов.