Спорт

Етър и Кременчук грабнаха Купата на кмета на Свищов по футбол

В два поредни дни български и чуждестранни футболисти мериха сили на терените на градски стадион „Академик” и на Стопанска академия, на Турнира по футбол за Купата на кмета. Поради засилващия се интерес, тази година в Свищов пристигнаха отбори от Румъния и Украйна, което направи турнира международен.

В групата на Футбол `9 победители станаха децата от украинския град Кременчук, които във финалния мач мериха сили с футболистите от „Локомотив” (Горна Оряховица). Трети в класирането на тази възрастова група остана отборът на „Чумерна” (Елена), четвърти са футболистите на град Зимнич (Румъния), пети – домакините от „Академик” (Свищов) и шести – „Стрела” (с. Ореш).

В групата от Футбол `11 футболистите на „Етър” (Велико Търново) надделяха в спора за първото място. Те се наложиха категорично над „Академик”, които останаха втор в крайното класиране. Трети място заслужиха футболистите от Кременчук, следвани в класирането от тимовете на „Чумерна” (Елена) и „Локомотив” (Горна Оряховица).

Турнирът по традиция бе закрит от кмета на община Свищов Генчо Генчев, който благодари на всички участници за спортсменската игра. Той връчи лично купите на победителите и им пожела да бъдат здрави и да постигат много успехи на спортния терен.
На турнира бяха връчени и индивидуални отличия, които бяха връчени на изявените участници от председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кмета Борислав Замфиров и секретаря на Общината Любомира Петрова.

При децата от Футбол `9 голмайстор на турнира стана Кристиян Славчев от „Локомотив” (Горна Оряховица),  най-полезен състезател – Опрашко Захар от Кременчук,  а  най-коректен – Димчо Михайлов от „Чумерна” (Елена).

В групата Футбол `11 за голмайстор на турнира награда получи Захари Атанасов от „Етър” (Велико Търново), а Евгени Дочев от „Академик” получи отличието за най-добър вратар. Петър Цанев от „Чумерна” – бе отличен катоа най-коректен състезател, а Яник Юри от Кременчук – за най-полезен играч.

С купи от турнира си тръгнаха първите три отбора в класирането и в двете групи, а всички участвали отбори получиха грамоти и медали за участие.