Образование

Екрам Мюмюнов спечели голямата награда в конкурса „Образователен медиатор на годината“

Екрам Мюмюнов от Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново спечели голямата награда в конкурса „Образователен медиатор на годината“, организиран от Център „Амалипе“. Призът беше връчен днес от просветния министър проф. Сашо Пенов на официална церемония в МОН.  „Тази награда винаги ще ми напомня трудните, но прекрасни мигове на съвместната работа с ученици, родители и учители от Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново, където съм медиатор. Сега е моментът, г-н министър Пенов, да изкажа благодарност от нас на всички служители на Министерството на образованието и науката, които съдействахте за своевременното удължаване и действие на Националната програма за подкрепа на образователните медиатори“, каза победителят. Заради подкрепата той връчи на министъра специален благодарствен адрес.

Приз за добротворчество и застъпничество спечели Стефан Трендафилов от Професионалната гимназия по механотехника в Сливен. Ташка Мутафова, медиатор в училището в село Кукорево, община Тунджа, взе награда за популяризиране на ромската култура и традиция. Ивелина Костова, медиатор към ОУ ,,Св. Кирил и Методий“ село Ряхово, община Сливо поле, получи приз „Овластяване на ромската жена“, а Милка Ангелова от СУ „Владимир Комаров“ във Велико Търново – „Млад Будител“. Награда за теренна работа и постигане на диалог взе Десислава Янкова, медиатор в Средно училище ,,Николай Катранов“ в Свищов.

Ученици от училището в село Караджово представиха етнокултурния ромски празник „Василица“. Училището получи почетния знак на МОН за приноса си в обучаване на ученици от различни етнически групи.

 

Снимка – МОН