Полиция

Един дрогиран шофьор, един пиян и един без книжка установи за денонощие полицията

Един дрогиран шофьор, един пиян и един без книжка установи през изминалото денонощие великотърновската полиция.

Снощи около 21,00 ч. на кръстовище между улиците „Михаил Кефалов“ и „Крайбрежна“ в областния град е извършена проверка на лек автомобил „Фиат“, управляван от 44-годишен от с. Шемшево, известен на полицията и осъждан.  При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Тази нощ около 04,30 ч. на ул. «Христо Ботев» в областния град е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 43-годишен от с. Куцина, известен на полицията и осъждан. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,28 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа.

Водач с неистинско свидетелство за управление на автомобил, установиха служители на полицейското управление в Павликени. Вчера следобед в с. Недан е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 24-годишен местен жител. В хода на проверката водачът представил на проверяващите свидетелство за управление на автомобил, издадено от Белгия. След направена справка е изяснено, че той не е регистриран, като притежател на свидетелство за управление на автомобил.

По трите случая са започнати бързи производства.