Здравеопазване Община

Европейски рокери подпомагат болници, социални институции и услуги във Велико Търново

Днес представители на Асоциацията на европейски рокери „Евро байкърс“, базирана в Германия и представлявана от Д-р Херман Мюнцел,  проведоха работна среща с изпълняващата длъжността „кмет на Община Велико Търново“ Снежана Данева – Иванова.

Срещата се осъществи по инициатива и с активното партньорството на търновския бизнесмен Петър Стефанов и „Българско чопър общество“.

Любители на мотоциклетите от Германия и Европа, обединени в Асоциация през 2003-та година, посетиха Старата столица с благородната кауза да подпомогнат с дарения болници, социални институции и услуги.

Водени от хуманни съображения, те са решили да обединят страстта си към мотоциклетите и пътешествията с мисията да помагат на хора и институции, които изпитват необходимост от подкрепа.

Членовете на Асоциацията поддържат контакти с над 1200 европейски болници и разполагат с възможност да предоставят болнична техника и оборудване, обзавеждане.

По време на срещата Снежана Данева – Иванова запозна гостите с конкретните необходимости от медицинска техника и оборудване в здравните заведение в Старата столица.

Представителите на Асоциацията поеха ангажимент през месец май 2020-та година във Велико Търново да пристигнат 5 ТИР-а с медицинска техника и оборудване. Дарителите заявиха волята и намерението си да заплатят и транспортните разходи до България на осигурените от тях дарения. Идеята на дарителите е тези техни жестове да станат постоянни и да подпомогнат във времето на колкото може повече институции и хора.

След срещата гостите посетиха Център за психично здраве Велико Търново. Разговаряха с Управителя и посетиха отделенията и Дневният център.

Гостите имаха възможност да посетят и някой от емблематичните забележителности на Духовната и Историческа столица на България – град Велико Търново, и изразиха задоволството и очарованието си от излъчването и атмосферата на града.