Политика

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел зарадва търновци с книги за 24 май

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел организира игра „24 май с книга в ръка“ за жителите на Велико Търново в парк „Марно поле“ по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май. Търновци и гости на града отговаряха на различни въпроси от българската литература, а децата отгатваха гатанки. Всички, дали правилни отговори, получиха книги на известни български автори, родени в областта – Емилиян Станев, Алеко Константинов, Петко Славейков и Ангел Каралийчев. Най-малките участници бяха наградени  с приказки от съвременната великотърновска писателка Милена Микова.

„На един от най-светлите български празници, нека си пожелаем духът на българската писменост, просвета и култура да ни носи вяра, единство и вдъхновение по пътя“. С този призив евродепутатът Ева Майдел поздрави търновци за празника с картичка към всяка книга.

Екипът от Европейския информационен офис на Ева Майдел във Велико Търново за втори път отбелязва празника на българската просвета и култура и славянската писменост, а тази година в инициативата се включи и Хасково, където българският евродепутат също има офис.