Политика

Ева Майдел: Заслужено Велико Търново е сред петте града в официалния календар на българското председателство

„Заслужено Велико Търново е сред петте града в официалния календар на българското председателство. Освен отличното местно управление, впечатлява интересът на  великотърновци към европейските теми като европредседателството, бъдещето на Европа, влизането в Еврозоната и други.” Това заяви  евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с над сто граждани във Велико Търново в четвъртък.

Основната тема на разговора бяха приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС, а присъстващите се интересуваха и от последните развития около Брекзит, ратифицирането на Истанбулската конвенция и отговора на Европа на сепаратистките движения. Дискусията се проведе в сградата на общината на старопрестолния град, в който Майдел има информационен офис.

„Поемаме председателството в момент, който е изключително труден,  изпълнен с предизвикателства, свързани с глобалните процеси. Затова смятам, че слоганът „Съединението прави силата” е навременен,   защото повече от всякога Европейският съюз има нуждата да осъзнае, че само когато сме заедно, можем да  бъдем едно цяло”, отбеляза евродепутатът.

На срещата присъстваха областният управител проф. Любомира Попова, зам.-кметовете Снежана Данева-Иванова и Ганчо Карабаджаков, общински съветници, ръководители на институции, директори на училища, представители на академичната общност в града, както и млади хора от цялата област.