Образование

Д-р Петър Берон дари на Гимназията по туризъм три книги от най-новата си поредица

Известният изследовател и пътешественик д-р Петър Берон дари първите три книги от най-новата си поредица „С Петър Берон по света” на библиотеката на Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново. „Сану Батуре”, „Пет месеца в Нова Гвинея” и „На север от Юкатан” са озаглавени  изданията.

„Те са вълнуващ разказ за професионалната работа и пътуванията на д-р Берон в различни части на света, написани са по увлекателен и достъпен начин и предлагат подробна информация за бита, животинските и растителните видове на териториите основно в страните от Западна Африка и Централна Америка. Смятам, че ще бъдат интересни както на учениците, така и на учителите, защото се представят места, които са слабо познати”, каза учителят по история и география Евгени Коев.

Прочутият учен, общественик и политик е чест гост на училището, което има за свой патрон друг изследовател, просветен деец и първи археолог в старата столица също от на рода Бероновци – Васил Берон.

„Книгите са ценно попълнение за нашата библиотека, още повече, че са с автограф на автора и пожелания за гимназията”, коментира Коев.

15 книги ще бъдат включени в поредицата „С Петър Берон по света”. Предстои от печат да излязат  „Индокитай отблизо” и „Острови в синьото море”.