Денят Община

Дядо Коледовци на мотори ще обикалят Велико Търново за Рождество

Благотворителна Мото Коледа организира тази година общинският съветник Георги Недев. Акцията ще се състои на 25 декември, а сборният пункт е в 9:30 часа на бензиностанция „Петрол” на бул. „България”41Б във Велико Търново. Да се посетят всички социални домове за деца, лишени от родителски грижи в града, е цел на инициативата, която се провежда за поредна година в болярския град. В нея може да се включи всеки, а изискванията са ентусиастите да носят костюм на Дядо Коледа, да са добре облечени, да имат смелост да карат мотоциклет в студените дни и да не се правят демонстрации, обясни за Общинското радио Георги Недев.

Децата от социалните институции ще бъдат зарадвани с лакомства и напитки, които са осигурени от Община Велико Търново. Мотористи от цялата страна се очаква да пристигнат за събитието.Те ще се спрат пред сградата на Община Велико Търново около 15 часа на 25 декември, когато желаещите могат да се снимат с атрактивните мото Дядо-коледовци. Крайната им точка е площадът в град Дебелец.

Дарителница в помощ на каузата е поставена в заведение „Формула” в центъра на града. Специална изненада за децата е голяма шейна, в която ще се возят Добрият старец и неговата помощничка Снежанка. „Ще направим обиколка по график, вече е направена уговорка с директорите на домовете. Търсим младежи, издръжливи на тежките атмосферни условия, да се качат на шейната, която ще води колоната. А автомобил ще задава тона на движението”, поясни Георги Недев.