Община

Дядо Коледа разхожда с автобус малките великотърновчета

Специални коледни разходки с много изненади за малчуганите от детските градини в община Велико Търново организира през декември Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Децата ще пътуват с приказен коледен автобус до крепостта Царевец, а зад волана ще е самият Дядо Коледа. Главната спирка от разходката ще е Коледния базар в парк „Марно поле“, където малчуганите ще пускат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в Коледната поща.

Първата празнична обиколка на Велико Търново бе днес за малчуганите от целодневните детските градини „Ивайло“ и „Евгения Кисимова“.

Коледни разходки за децата, със съдействието на транспортна фирма ЕТ „Надежда – Надежда Христова“, ще има на: 4 декември за ДГ „Слънчев дом”; 5 декември за ДГ „Соня”; 6 декември за ДГ „Пролет” и ДГ „Св.св. Кирил и Методий”; на 7 декември за ДГ „Първи юни” и ДГ „Здравец“; на 10 декември за ДГ „Слънце“; на 11 декември за ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Иванка Ботева”; на 12 декември: за ДГ „Райна Княгиня”; на 13 декември: за ДГ „Ален Мак” и на 14 декември за малчуганите от детските градини в  Килифарево и Дебелец.

При пристигането си на Коледния базар малчуганите ще отварят и специалния коледния календар, на който се отброяват дните до настъпването на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци – торбички с лакомства, осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на „Кармела 2000“ ООД, „Престиж-96“ АД, „Ден и Нощ“ ООД, и „Екстрапак“.

Много изненади и забавления за най-малките великотърновчета ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на старата столица. Всяка събота на специално изградената открита сцена ще има вокални изпълнения на талантливи деца и млади изпълнители. Концертите ще започват в 11,00 часа и в тях ще се включат Студио „Румина“, Музикална школа „Елита“, Школа за млади изпълнители  Яница Русева Live, Вощална школа „Таланти“ и  изпълнители от вокалната школа при НЧ „Напредък 1869“ Горна Оряховица.

Част от базара в парк „Марно поле“ е и атракцион с въртележки и виенско колело  които гарантират доброто настроение, както на  децата, така и на техните родители.