Любопитно

Дъщерята на Ваня Щерева с концерт във Велико Търново

Тя е нестандартна в пълния смисъл на думата.  Като малка ходи с табелка с надпис  „Аз съм момче”, а в тийнейджърските си години се захваща с музика и актьорско майсторство. Сцената и камерата я обичат, но в това няма нищо учудващо, защото все пак е дъщеря на Ваня Щерева.

Тя е Мила Робърт, певицата, която направи кавър на „Нашият сигнал” на Емил Димитров, а после съвсем естествено се насочи към джаз версия на парчето „Никой не може“ с Азис. В репертоара ѝ са включени авторски изпълнения и различен прочит на популярни български песни, а и необходимата доза отхвърляне на клишетата, за да се достигне до иновация.

Този месец Мила ще гостува във Велико Търново. Срещата с талантливата изпълнителка е на 29 август от 20,30 часа в Арт бар „Хипстър“ на Самоводската чаршия. Входът за събитието е свободен.

Определя се като симпатична девойка, която обича да пее. Крайна е в стиловете музика. Може да слуша да православен хор, а след това да превключи на вълна Карди Би. „Смятам, че в днешно време това е напълно нормално. За мен музиката в момента се слива в едно, а жанрът просто умира“, разказа Мила Робърт. Тя гостува за втори път във Велико Търново. Първото ѝ участие е преди пет години- част от турне  из страната. При второ си гостуване певицата ще представи в акустичен концерт  трите си нови песни, посветени на любовта, както и част от по-старите ѝ парчета.

Едно от най-провокативните ѝ изпълнения е посветено на тема, която често се дискутира в социалните мрежи- уличните ремонти. „С тази песен тествах способностите си. Дадох си една седмица за създаването на парчето и за заснемането на клип към него. Е, оказа се, че е възможно при добра организация и желание“, допълни Мила.

Освен като певица тя се изявява и на театралната сцена, а само преди три месеца завършва НАТФИЗ. Споделя, че обича театъра, но не планира кариера в тази сфера, защото отнема твърде много време. Мечтата ѝ е да се снима във филм или сериал и вярва, че ще намери правилната за нея възможност.

Диана Колева