Денят

Дъждовно и хладно ще е времето днес

Днес облачността ще е значителна, валежите ще продължат. По-слаби и на по-малко места ще са през деня в североизточната половина на страната. В Югозападна България валежите ще са на повече места, а главно в следобедните часове ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа до умерен, в източните райони – временно силен североизточен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 7° и 12° , в София – около 10°; максималните – между 12° и 17°, в София – около 13°.

В планините облачността ще е значителна и валежите ще продължат. В масивите в Западна и Централна България ще са на много места, в Рило-Родопската област – интензивни и значителни по количество. Сутринта над около 2000 метра ще вали сняг, но с понижението на температурите по-късно през деня сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, вечерта от запад-югозапад. Към 14 часа температурата на 1200 метра ще бъде 5°-6°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.