Любопитно

Дръжте се духом и бъдете разумни, съветва великотърновският нумеролог Ана Креалди

„Сборният аспект от първи март – аспекта за света за този месец и трети март – аспекта за България прави карта с ПЖ 9, но в него има липсваща геометрична точка 9 – пълна карта. Нарича се мним кръст 9 без 9. Това е аспект, който не се случва, а се драматизира преди да е станало и независимо дали става. Има смисъл да работим над себе си и като психологическа задача повече, отколкото – външните мерки. Но проблемът винаги те дисциплинира. Числото 9 изисква дисциплина, логика, контрол, но като я нямаме, по-добре да се въведе по някакви правила. Означава: смърт без смърт, паника без паника, инфаркт без инфаркт, край без край, контрол без контрол, стратегия без стратегия, мисля без да мисля. И за България означава, че отношението ни към корона вируса е абсурдно, не знаем какво да мислим и взимаме най-ненужните мерки, страхуваме се безсмислено, паниката стига до психоза. Страх лозе пази“, коментира Ана Креалди, великотърновски нумеролог, и анализира ситуацията.

9 означава света, т.е. ние се плашим от това, което става в света, а не у нас. Този сборен аспект означава: случка няма, а контрол над това – изобщо не може се въведе.

Ана Креалди допълва: „Хубавото е, че вирусите, които не са нито повече, нито по-малко от друга година, през 2020-та ще ни научат на грижа за себе си, да ценим здравето и живота, повече почивка, да спрем да бързаме, да се затворим и вгледаме в себе си, да сме благодарни на хората до нас, да потърсим душата си – това иска годината и тя си го постига. Годината е 4 – болести, от февруари месец 7 започнаха епидемиите с вирусите. Март е 8 – разпространение, април е край 9. До април следва да се ограничат и всичко да свърши.

Съдбата знае много номера, но най-вече използва собствените ни, за да ни научи на това, което не искаме да знаем. Интересното за съдбата е, че тя е непредвидима, но гарантирана. Тя се случва непредубедено и без никой да знае, но си има граници в предвиденото. Зад видимите неща, стоят невидимите, а зад мълчанието е смисъла на думите и живота. Много говорим, малко разбираме. Да обърнем процеса в себе си.

Човек не бива да пада духом, за да си привлича нещо по-лошо, отколкото му е предвидено. Дръжте се духом и бъдете разумни. За разумния човек има предпазване, за неразумния и лечение няма. През март не ни е писано да сме болни, а да се страхуваме от това, което става в света. По-малко от това няма да стане и повече от това няма как да стане. Но всеки си избира амплитудата, в която да преживее от инстинктивен неконтролируем страх“.

В кармичен смисъл означава отработване на непреживяна смърт, загуба, безумие, катаклизъм в световен план. Това са вътрешни работи, мистика. В момента цялото човечество преживява констелация и лекува душата си. Можем да го наречем и репетиция за катаклизми или мобилизация на съзнанието против стрес.

Какаво ще стане? Няма да се щураме като безумни насам натам, ще оценим само най-необходимото, ще съкратим времето, което е безцелно и не ценно изпълзвано и ще ни остане време за това видим кои сме, какво живеем. Амеканизираният тип ежедневие често изисква от нас да действаме без да мислим, защото някой или работата ни изисква това, въпреки че чувствата и мислите ни не го приемат.

Забравили сме елементарно павилното какво е – преди да действаш, трябва да го помислиш и почувстваш. И ако умът, сърцето, волята ти казват едно и също – тогава го правиш. Затова помогнете на тази криза да ви помогне да преподредите себе си, ценностите си.

Едно поспиране на живота, за да се огледаш, да се усетиш кой си, с кого си. Прекалено бързаме – няма смисъл. Ако времето бързаме и ние гледаме да го изпреварим – няма смисъл. Нужно еумът и съзнанието да спре да бърза. Не се стресирайте, работете над качествата си, подредете, изчистете, вижте се с близките си, поговорете с тях.

Това се нарича кармична трансформация? Всеки път, когато в минали животи не сме имали време да преживеем смъртта, страха, ужаса от загубата на любим човек, от самоубийство, от война, от земетресение и т.н. – всичко това се трансформира и оттича като канална вода чрез подобни социални паники. Всъщност вършим нещо полезво за Прехода – лошата карма се трансформира – все едно никога не сме я преживявали. Затова и съзнателно следва да пуснем страха, да потърсим в себе си доверие към живота и благоразумие от себе си към света.

Хубаво, страх ни е да не би да умрем. А ако не сме живели, както трябва и добре, ако пропилеем съдбите си и свободната воля хич не ни е страх. Не умирайте от страх!, съветва още великотърновският нумеролог.

Не е важно как си живял пред това как си умрял. Мигът на смъртта определя вида на бъдещия живот. Не живейте в страх и не умирайте в страха си. Не си губете жизнената енергия за масова паника. Масовата паника е хакер, може да разстрои обществото, което и без друго не е стабилно.

„Използвайте времето, в което не работите, не пътувате и не общувате, да дойдете на себе си, да си починете, да станете като децата, да оценим, че сме живи и здрави. Лесно е да сложиш мартеница, трудно е да си мартеница сам. Хубавото на лошото е това, че ще се изпълни аспекта на от 3 март за България – всеки ще си е у дома в семейството, ще се храним заедно, ще се сплотим, ще обръщаме внимание на храната и здравето. В месечната карта за март в България има едно число от трите, които описват работата – има 3, но няма 6 и 9 – работим 1/3 от времето за работа и 2/3 почиваме. Така че не виждам нищо опасно, освен да се случва хубавото предвидено, покрай това. Вярвайте, че сме живи и здрави. От вярата по-добро лекарство няма. НЯМА НИЩО СТРАШНО“, заключава Ана Креалди.