Образование Община

До 11-ти септември освежават пешеходните пътеки край училищата и детските градини в община Велико Търново

В районите на училищата, детските градини и ясли на територия на Община Велико Търново има общо 85 броя пешеходни пътеки, посочват от общинското ръководство в информация, която традиционно се предоставя на местния парламент преди началото на всяка учебна година.

Към 11 август 2023 г. 50 броя пешеходни пътеки са ново освежени и са в добро състояние.

35 броя пешеходни пътеки са частично изтрити или с увредени единични елементи, като на фирмата изпълнител ОД „Паркинги и гаражи“ ЕООД гр. Велико Търново, е възложено в срок до 11 септември 2023 г. да освежат хоризонталната им маркировка.

Изградени са 3 бр. повдигнати пешеходни пътеки на ул.“Краков“ за подобряване на пътната безопасност в района на СУ “Емилиян Станев“, 1 бр. повдигната пешеходна пътека на ул. “Славянска“ при Езикова гимназия, както и 2 бр. повдигнати пешеходни пътеки на ул.“Стоян Михайловски“ в кв. “Картала“, за осигуряване безопасния пешеходния достъп от централна градска част за квартала (парка) и обратно.

През 2023 г. се изградиха 2 бр. повдигнати пешеходни пътеки на ул. “Козлодуй“ непосредствено до детската площадка в парк ,Дружба“, както и се поставиха 5 бр. повдигнати пешеходни парапети при началото на алеята към парка.

Мария Христова