Икономика Община

До месец пускат новата пътна връзка между кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“

До края на лятото се очаква да приключи изграждането на пътния участък от кръговото при нова болница  до квартал „Бузлуджа” и „Зона Б”. Това стана ясно днес след среща със зам.-кметът проф. Георги Камарашев и изпълнителите от „Пътни строежи”.

Пускането на обекта се е забавил заради административни пречки.

Улицата е с широчина 14 метра и дълга близо 900 метра, има нови тротоари, монтирано е уличното осветление, а на над 13 000 кв. метра е положеният асфалт. Отводняването на главния път е допълнително подсилено с повече шахти. Новата връзка позволява бърз достъп до пътен възел „Качица“, ул. „Магистрална“ и бул. „Никола Габровски“ и ще подобри подобри транспортното обслужване на над 25 000 жители на старата столица.

„Близо 30 години е задържан този проект. Промените на терена са големи. Затова може да се изчака още четири седмици, докато го пуснем”, поясни зам.-кметът проф. Георги Камарашев.

За реализацията на инфраструктурния проект на местната администрация бе осигурено финансиране от републиканския бюджет, в резултат на проведени разговори и срещи на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт. Струва 1,8 млн. лева. Заради допълнителните дейности по него ще се наложи дофинансиране. Парите ще дойдат от общинския бюджет.

Кремена Крумова – Попова